Kleppie Rock

Zondag 24 juli 2022 

De rakkers zijn vandaag aangefietst naar Kleppie Rock in Bergeijk. We zijn onderweg genoeg gestopt en hebben goed gedronken, want het was lekker warm op de fiets.  

Wij zijn ontzettend trots, want alle rakkers hebben de hele fietstocht volbracht!  

Toen ze aankwamen op het festivalterrein hebben de kinderen eerst de bedden opgemaakt en hun spullen geïnstalleerd.  

Daarna werd het festival officieel geopend. De kinderen moesten hun ticket laten scannen en door de security. Gelukkig mochten alle kinderen binnen. Via de ticketcontrole werd ook de groepsindeling bekend gemaakt.  

Het festival werd door een optreden van Immer Hansi gestart. Helaas was het optreden niet zo goed… we werden nog niet heel enthousiast. En daarna bleek ook nog dat MC Kleppie de andere artiesten verkeerd had geboekt: voor maandag in plaats van voor zondag, want normaal vertrokken we natuurlijk pas maandag op kamp.
We hadden in de buurt reclame gezien van Bosrave, dus besloten we daar eens te kijken of we andere artiesten konden vinden. De rakkers hebben ontzettend hun best gedaan en het voor elkaar gekregen om te zorgen dat K3 deze week kan komen optreden.
We hebben nog niet zo’n vertrouwen in MC Kleppie, dus we zijn benieuwd of de andere artiesten morgen komen optreden …..  

 

 

Maandag 25 juli 2022 

Vanochtend hebben we toch maar een PLAN B bedacht, we weten namelijk niet zeker of de andere artiesten vanavond wel op komen treden. We zijn nog eens in het bos gaan kijken of we daar artiesten konden vinden.
Middels een tocht en enkele spellen konden de rakkers CD’s verdienen om artiesten te boeken. Dat ging er goed, maar niet alle CD’s zijn op het kampterrein aangekomen… er liep namelijk iemand van Bosrave rond, die kaartjes voor Bosrave aan het verkopen was in ruil voor CD’s. En daar zijn enkele rakkers ingetrapt…  

Omdat het lekker warm was, zijn we ’s middags lekker gaan zwemmen en spelen bij Speeltuin ‘De Bucht’ in Bergeijk. Ook hier zijn we lekker op de fiets naar toe gegaan.  

Toen we terug kwamen hebben we gegeten en zijn alle rakkers lekker in de douche geweest. Ze zijn toch zeker 5 minuten schoon geweest!😉 

Daarna hebben we feest gevierd, want gelukkig waren alle artiesten vandaag wel op komen dagen. We hebben optredens gehad van Snollebollekes, Vieze Jack en zijn danseressen, Benny Sue, Jan Biggel en Zanger Rinus en Romana op de scooter. De avond werd afgesloten door (het gezicht van) Guus Meeuwis en Mart Hoogkamer. Guus had nog zo gezegd dat we geen ‘bier’ mochten gooien, maar natuurlijk hebben we dat toch gedaan.. dat hoort erbij als je naar Guus Meeuwis gaat. Dat hadden we beter niet kunnen doen, want Guus en Mart zijn boos geworden en hebben aangegeven dat ze vrijdag niet meer komen optreden en dat ze tegen alle artiesten zouden zeggen dat ze slecht behandeld waren. Nu is onze festivalorganisator een beetje in paniek, want als er geen artiesten komen optreden, dan kan KleppieRock niet doorgaan….  

 

Dinsdag 26 juli 2022 

Vanochtend hebben we na het opstaan, wassen, eten en afwassen lekker actief ochtendgymnastiek gedaan! Niks zo fijn, als actief aan de dag beginnen.
Daarna hebben we kaartjes geschreven, dus houdt de brievenbus de komende dagen in de gaten 😊 

Omdat we op een festivalcamping zitten, kon een foute festivalbingo natuurlijk niet ontbreken. Alle rakkers waren actief aan het zoeken en de rakkers die bingo hadden hebben uiteraard een leuk prijsje gekregen. We hadden ook een valse kien, dus er is ook braaf een liedje gezongen door degene die een valse kien had.  

Gisterenavond sloten we niet zo lekker af, want alle artiesten hadden aangegeven niet te komen. Gelukkig hadden de rakkers zelf een goede oplossing: zij willen vrijdag wel optreden om het festival te redden!
We zijn daarom de hele middag aan de slag gegaan om goede voorbereidingen te treffen voor dit optreden: we hebben liedjes bedacht, dansjes ingestudeerd, instrumenten geknutseld en spandoeken gemaakt. 1

En we zijn nog niet klaar!  

Vanavond zijn de organisatoren van Camping Kitsch ons uit komen leggen hoe een goed festival nou in elkaar zit. We hebben allerlei spelletjes gedaan met ons groepje, waar we festivalmuntjes mee konden verdienen. In de gezamenlijke spelrondes moest er één kind van elk groepje naar voren óf twee man leiding. De groepjes konden dan muntjes inzetten op degene waarvan zij dachten dat ging winnen. Als ze het goed hadden, werd hun inzet verdubbeld. Als ze het fout hadden, werden alle muntjes ingenomen. Alle rakkers hebben goed hun best gedaan, morgen horen we wie de meeste muntjes verzameld had en dus de winnaar is van deze grandioze Camping Kitsch avond. 

Vandaag, morgen en donderdag zullen in het teken staan van het voorbereiden van een supergoed optreden. Het groepje dat donderdagavond het beste optreden neerzet, zal op vrijdagavond hoofdact zijn op de afsluiting van KleppieRock! Alle andere groepen treden uiteraard ook op.  Alle ouders, broers/zusjes, opa’s en oma’s zijn van harte welkom om op vrijdagavond van 18:00 uur tot 21:00 uur te komen kijken naar de optredens. Wij kunnen jullie alvast verklappen: het is zeer de moeite waard!!  

 

Woensdag 27-07-2022

Vanochtend hebben we in het bos een vossenjacht gespeeld (met de junioren/senioren) en nu weten we precies hoe het er op een festival aan toe gaat: je gaat na de ticketcontrole je jas ophangen, daarna naar de muntenbalie, dan iets te eten scoren, daarna een bezoekje aan het toilet en daarna lekker naar de bar. 
De rakkers hebben veel bierviltjes verzameld, ondanks dat ze getikt konden worden door beveiligers. 
 
Aan het begin van de middag hebben we de tijd gekregen om ons optreden nog even te oefenen. 
De optredens beginnen al steeds meer vorm te krijgen 🙂 
 
Voor zo’n festival moet je natuurlijk wel fit zijn, dus hebben we de rest van de middag sport en spel gespeeld: in een campingtentje spullen zoeken, apennootjes, trefbal en lekker gedanst. 
 
Vanavond hadden we de Bokkenrijders op bezoek en hebben we gezamenlijk allerlei spellen gespeeld. Het was een gezellige feestavond! 
 
We kijken er naar uit om morgen, donderdag 28 juli, alle ouders van onze rakkers op het terrein van de junioren/senioren te zien!
Tijd: 14:00 uur – 17:00 uur.
Adres: ‘De Malpische Bergen’, Luikerweg, tussen hm-paaltje 48,3 en 48,4. 
 
 
Donderdag 28-07-2022
 
Vanochtend zijn alle rakkers weer gedoucht, toch een beetje fris naar de oudermiddag 😉 
 
Vandaag was D-Day!! 
De hele dag stond in het teken van de laatste voorbereidingen voor het grote optreden van vanavond! 
 
Na het ontbijt zijn we een bordspel gaan spelen: de Party & Co Festivaleditie. De rakkers konden door middel van het beantwoorden van festivalvragen, het afzingen van liedjes en het uitbeelden of tekenen van festivalbenodigdheden de laatste tips verdienen om hun optreden tot een nog groter succes te maken. 
Tijdens het bordspel vertelde MCKleppie ons dat hij camerabeelden bekeken had van het bier gooien naar Guus Meeuwis en Mart Hoogkamer. Het bleek dat de blonde festivalorganisator van Bosrave begonnen was met gooien. Zij is dus de reden dat Guus en Mart niet komen en zij is MCKleppie tevens nog €2000 schuldig. Als we die niet hebben, dan kunnen we de Elsom niet betalen en kan KleppieRock alsnog niet doorgaan. We gaan vanmiddag in het bos eens even goed opletten! 
 
Toen was het tijd om naar de junioren/senioren te fietsen en lekker met onze papa’s/mama’s/broertjes/zusjes/opa’s/oma’s te knuffelen, te vertellen wat we allemaal al hadden meegemaakt en even te snuffelen op het kampterrein van de junioren/senioren. 
 
Aan het einde van de oudermiddag, net toen we al onze rakkers verzameld hadden om terug naar ons festival te gaan, zagen we iemand lopen met een Bosrave outfit die kaartjes voor Bosrave aan het uitdelen was. Bleek dat onze eigen Myrna ons gewoon verraden had! We hebben haar direct door onze kampleider af laten voeren. 
We zijn eerst teruggefietst en hebben haar toen direct afgestraft met een derriedouche. 
 
Nu dat probleem was opgelost konden we ons richten op ons eigen feestje. Met een heuse “Battle of the Bands” waar alle rakkergroepen hun optreden gedaan hebben en daarna a la Songfestival zelf de groepen beoordeeld hebben, is bepaald in welke volgorde de groepen morgen in de Elsom optreden. 
Alle rakkers en leiding hebben ontzettend genoten van alle optredens, dat gaat morgen één groot feest worden. 
 
Wij gaan morgen weer op ons gemakje terugfietsen naar Reusel en zien jullie heel graag morgen om 18:00 uur in de Elsom (ingang voor ouders is via het café)!! 
 
 

Reacties zijn gesloten.