Groepen

Onze jeugd groepen zijn onderverdeelt in 5 groepen.

Klik hier om alle groepsdraai tijden te zien.

 

Minioren:  De minioren zijn de jongste leden van Jong Nederland Reusel, het is een jongens en meisjes gemengde groep, voor kinderen van 4 t/m 6 jaar oud.

Ze hebben 1x in de 2 weken een groeps ochtend op zaterdag, ze gaan dan leuke spellen, tochtjes, toneelstukjes beleven.

 

Kleppioren: 

Dit jaar gaan we starten met om de week, op zaterdag in de ochtend voor kinderen met een lichte beperking een groepsochtend organiseren. Het zou dan vooral gaan om kinderen die niet goed meekunnen met de reguliere groepen. We hopen een mooi clubje kinderen bij elkaar krijgen, die zin hebben om leuke spelletjes te doen, te ravotten of leuke activiteiten te beleven samen met ons. De naam voor deze toekomstige groep zal de ‘Kleppioren’ zijn. Genaamd naar onze mascotte “Kleppie”.  De groepsochtend zijn vrijblijvend en de kosten zullen per groepsochtend €2,- bedragen.

Welke kinderen hier precies onder vallen, bepalen de ouders/verzorgers samen met de leiding. Bij de eerste groepsochtend zal er een mogelijkheid zijn om samen met het kind een groepsochtend mee te kijken. Ze hebben 1x in de 2 weken een groepsochtend op zaterdag.

Voor meer vragen/aanmelden kun je mailen naar: Kleppioren@gmail.com

 

Bij de andere groepen zitten de jongens en de meisjes apart opgedeeld, en draaien allemaal 1 avond in de week groep.

Rakkers: Een Rakkergroep is voor kinderen van 6 t/m 10 jaar oud, alle rakkers draaien groep vanaf 18;30 tot 20;00. Ze hebben met de eigen groep een winterweekend, een gezamenlijk algemeen Rakkerweekend, 2x een district Rakkerdag, en het groot kamp van 5 nachtjes slapen, en natuurlijk onze algemenen activiteiten.

 

Junioren: Een Juniorengroep is voor pubers van 10 t/m 14 jaar oud, bij de Junioren zijn de tijden verschillend beginnen bijna altijd 18;30 maar per groep zit er variatie in hoe laat ze beginnen en eindigen, naar wat de kinderen en leiding het best uitkomt. De Junioren hebben een winter en zomer weekend, districs Junioren toernooi, districs Junioren dag,en het groot kamp van één week lang. Het grootste verschil is dat ze nu de weekendjes dat het goed weer is in tenten gaan slapen en zelfstandiger moeten zijn omdat ze hun eigen vendel schoon moeten houden, zelf een tafel pionieren, en gaan primitief koken.

 

Senioren: Een Seniorengroep is voor jong volwassenen van 14 t/m 17 jaar oud, de tijden van de Senioren zijn heel verschillend beginnen vaak rond 19;00 en de groepsavond duurt 2 uur lang. De Senioren hebben een winter en zomer weekend, een districs Ardenne weekend, en ook het groot kamp van één week, en de algemenen activiteiten. Bij de Senioren gaat het allemaal wat relaxter omdat ze nu bij alles al weten hoe het werkt bij Jong Nederland, mogen als ze dat willen al kleine dingen organiseren voor de Minioren en Rakkers om ze alvast klaar te stomen voor aan het eind van hun Senioren carrière leiding te worden mochten ze dat willen.